kilka ziemniaków
50 dag mięsa wieprzowego
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka czarnego pieprzu, zmielonego
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka sproszkowanej chilli
3 łyżki soku z cytryny
3 posiekane pomidory
kilka łyżek mrożonego groszku

W głębokiej patelni podsmażyć ziemniaki, pokrojone w kostkę, na złotobrązowy kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku.
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso porcjami.  Po kilku minutach dodać cebulę i smażyć dalej. Całość podlać szklanką wody, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy oraz chilli. Dusić na średnim ogniu, aż płyn odparuje. Dodać posiekane  pomidory i groszek. Dokładnie wymieszać i jesli trzeba, doprawić do smaku. Na koniec dodać ziemniaki i chwilę jeszcze posmażyć.