4 udka kurze
kawałek masła
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka ostrej papryki
1 łyżka mąki
285 ml bulionu z kurczaka
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 straki czerwonej papryki
4 nieduże pomidory
250 kwaśnej, gęstej smietany
sól

Natrzeć kawałki kurczaka solą. W dużym rondlu rozgrzać masło. Zrumienić kurczaka ze wszystkich stron. Wyjąć z rondla i odłożyć. W tym samym rondlu zeszklić cebulkę z czosnkiem. Dodać słodką  i ostrą paprykę oraz makę, podsmażać. Włożyć kawałki kurczaka. Całość doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory pokrojone w kostkę i wcześniej sparzone i obrane ze skórki i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną paprykę i gotować aż zmięknie. Na koniec dodać śmietanę. Całość posypać natką. Podawać z ryżem.