400 g makaronu spaghetti
2 łyżki oliwy z oliwek
4 posiekane plastry boczku
puszka zielonego groszku
250 g przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych
4 łyżki zielonego  pesto
świeżo starty parmezan

Makaron gotować w dużym garnku osolonej wody przez 10-12 minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W tym czasie na dużej, głębokiej  patelni rozgrzać oliwę. Boczek smażyć przez 5 minut, aby był chrupiący. Dodać pomidory i dusić 2-3 minuty. Następnie dodać osączony groszek i odcedzony makaron. Wymieszać wszystko razem i dodać pesto. Ponownie wymieszać i jeśli jest taka potrzeba doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorący makaron posypany parmezanem.

Przepis na makaron „Nareszcie w domu” pochodzi z książki GoodFood magazine Makarony i kluski 101 sprawdzonych przepisów.