4-5 ugotowanych ziemniaków
cebula
papryka
2 pomidory
10 dag kiełbasy
6 jajek
4 łyżki oleju
ząbek czosnku
tymianek
sól, pieprz

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Rozgrzać olej na dużej patelni, włożyć cebulę z czosnkiem i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Dodać pokrojoną paprykę i kiełbasę.
Smażyć razem 3 minuty. Na koniec dodać plasterki ziemniaków oraz pomidory. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Składniki dobrze wymieszać i dalej smażyć. Po kilku minutach zalać jajkami roztrzepanymi ze szczyptą soli.
Smażyć powoli na średnim ogniu, podważając brzegi tortilli, aby płynna masa jajeczna spłynęła na dno patelni i dobrze się ścięła.
Gdy spód tortilli dobrze się zrumieni wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika i podpiec od góry, aby także wierzch się zrumienił. Podawać na gorącą.