Ten przepis na szybki i smaczny obiad wyszperałam przypadkiem w jakiejś gazecie, czekając na swoją kolejkę u fryzjera. Nie miałam niczego do pisania więc postarałam się wszystko zapamiętać, a że przepis nie jest zbyt skomplikowany to mi się udało:)

4 kotlety schabowe (można zastapić filetami z kurczaka)
2 duże jabłka
250 ml soku jabłkowego
250 ml bulionu drobiowego
sól, pieprz
oliwa

Kotlety rozbić tłuczkiem. Obsmażyć je z obydwóch stron na rumiano. Podlać sokiem jabłowym i bulionem. Dusić aż będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec dodać pokrojone w cząstki jabłka i trochę poddusić ale niezbyt długo bo nie mogą  się rozpadać. Sos można zagęścić odrobiną śmietany, jeśli ktoś lubi. Podawać z ryżem.

Przepis bierze udział w akcjach